Stichting Caviaopvang De Reddertjes
Schinveld, Limburg.

Over ons 

Mijn naam is Indra. Sinds april 2016 vang ik met veel liefde cavia's op. Veel dieren die wij hebben opgevangen kwamen uit verwaarlozing. Maar gelukkig zijn niet alle cavia's die wij opvangen afkomstig uit slechte situaties; veel hebben een goed huisje gehad en zijn bijvoorbeeld in de opvang gekomen wegens het overlijden van hun vriendje of het beëindigen van de cavia hobby. 

De eerste twee cavia's die ik heb opgevangen, waren Isa (1.5 jaar) en Izzy (3 jaar). Deze heb ik weggehaald  in april 2016. Na het zien van de toestand van deze dieren ontstond de passie om cavia's te gaan helpen. Deze dieren leefden in een vies klein kooitje en de nagels waren ingegroeid. Bij thuiskomst heb ik de nagels direct geknipt en toen ze voor het eerst in een ruim verblijf op het gras mochten waren ze zo gelukkig. Bij thuiskomst zag ik dat de cavia's konijnenvoer hadden gekregen en het enige wat ik toen dacht was, oh nee dit is niet waar (wegens gebrek aan vitamine C in konijnenvoer). Mijn grote angst werd werkelijkheid na 13 dagen geluk en vrijheid. Izzy werd na 13 dagen erg ziek en had veel pijn. Eenmaal bij de dierenarts werd de diagnose scheurbuik vastgesteld, veroorzaakt door vitamine C gebrek. 

Isa heeft uiteindelijk nog 3.5 mooie jaren gehad en is ruim 5 jaar mogen worden. Elke dag liet ze ons haar dankbaarheid merken. Daarna zijn vele dieren gevolgd die wij hebben geholpen en vaak hebben gered. Wij hebben te veel verhalen te vertellen; wij zouden er zo een boek over kunnen schrijven. Ik heb menig strijd geleverd om een dier erdoorheen te krijgen. 

Intussen hebben hier een ook een groot aantal dieren een forever home gevonden, die door omstandigheden niet kunnen verhuizen. Dit zijn dieren die chronisch ziek, getraumatiseerd of te oud zijn. Deze dieren leven in een zo natuurlijk mogelijke groep met veel ruimte. 

Naast mezelf, wordt de stichting gesteund door een aantal vrijwilligers en mensen die de cavia's een warm hart toe dragen. Samen met al deze mensen wordt het verzorgen van al onze cavia's mogelijk gemaakt. 


 
E-mailen
Map
Instagram