Stichting Caviaopvang De Reddertjes
Schinveld, Limburg.

Sponsor een cavia

Deze pagina is toegewijd aan de vaste bewoners van onze opvang. Dit zijn dieren die wegens verschillende redenen niet kunnen verhuizen. Veelal zijn dit gezondheidsproblemen, zoals: chronische ziektes, oude dieren, dieren met een handicap en dieren met een afwijking. Maar ook kunnen deze dieren ernstig getraumatiseerd zijn, waardoor deze niet herplaatst kunnen worden. Uiteenlopende redenen dus. Wij kiezen wat het beste voor het dier is en soms houdt dat in dat ze op een verantwoorde manier gelukkig en oud mogen worden in onze opvang. Deze vaste bewoners kunnen gesponsord worden.

Door het sponsoren van een cavia, wordt er bijgedragen aan de kosten die er dagelijks voor deze cavia’s gemaakt worden. Dit loopt uiteen van voeding, verzorging, medicatie of een onverwachts dierenartsbezoek. Één cavia kan door meerdere mensen worden geadopteerd (maximaal 3 sponsoren per dier). Er kan ook gekozen worden, om de enige sponsor van een dier te zijn, dan bedragen de kosten €50 per jaar. De betaling hiervan kan worden overgemaakt naar de bankrekening van de stichting. Bij sponsoring blijft de cavia in onze opvang. 

Aan het begin van de adoptie krijgen de mensen een certificaat per mail met de naam, foto en informatie van de cavia. Het is mogelijk om in de opvang zelf een cavia uit te kiezen die u wilt adopteren. Alle cavia's uit de opvang staan ook op onze Facebook pagina in het album:  Sponsor cavia’s. Bij sommige cavia's is er ook meer informatie te vinden over hun verleden. Dit kan helaas niet bij alle cavia's worden gezet, wegens privacy redenen. Het sponsor bedrag bedraagt 25 euro per jaar per cavia. 

Als cavia's overlijden in de opvang, zullen de adoptanten op de hoogte worden gesteld. U heeft dan de mogelijkheid om een andere cavia te adopteren of de adoptie stop te zetten. 

De cavia's die financieel zijn geadopteerd, blijven in principe voor de rest van hun leven in de opvang. Uitzonderingen kunnen worden gemaakt als een cavia om een of andere reden beter af is op een andere plek of in een andere groep. 

Die dieren die in de opvang blijven proberen we een zo natuurlijk mogelijk en fijn leven te geven. Vrijwel alle cavia'a zitten in ruime buiten verblijven. Als het niet mogelijk voor een cavia, woont hij of zij in een ruim binnen verblijf.

Sponsor cavia's

Aiden

Aiden

Aiden is geboren in begin 2018. Sinds september 2018 woont hij in onze opvang. Hij kon erg slecht met andere cavia's, maar na een heel traject gaat het goed in de groep. Ook heeft Aiden niet goed functionerende nieren.

Aiden is financieel volledig geadopteerd door Karin de Vos.

Bambi

Bambi

Bambi is in februari 2018 geboren en maand later bewoner van onze opvang. Bambi heeft problemen met zijn gewrichten en een (soort) immuunziekte waar hij dagelijks medicatie voor krijgt.

Bambi is financieel volledig geadopteerd door Karin de Vos.

Belle

Belle

Deze dame komt uit ernstige doorfok en incest samen met Elly en Faye die ook in dit album staan (Alice en Theodore hebben we als onze privécavia's geadopteerd ), allen komen van het zelfde adres. Ze leefden verwilderd in een tuin waar nest na nest na nest is geproduceerd en de gehele familiegeneraties door elkaar liepen. Ze zijn erg verwilderd. Belle en Faye werden door een meisje geadopteerd maar helaas bleek Belle zwanger en kreeg Ella, Alice en Theodore. De laatste twee adopteerden wij om hen te helpen en om extreem incest voorkomen. Helaas bleken de andere drie onhandelbaar en werden we gevraagd om rustig te worden echter gaf dat haar en ook de dieren heel veel stress aangezien deze liever geen enkel menselijk contact hebben. Om die reden werden wij benaderd met de vraag of we ze konden opnemen en helpen. Zoals de meesten van jullie intussen weten wanneer we zeker weten dat dieren uit extreme incest/doorfok komen plaatsen we deze niet. Dit omdat onze ervaring is dat er vaak problemen optreden bij deze dieren. In dit geval het feit dat ze echt verwilderd zijn een dubbele reden.

Belle is financieel volledig geadopteerd door Karin de Vos

Bleu Eye

Bleu Eye

Bandit en Bleu Eye geboren 17-7-18 in de opvang meteen na de bevalling overleed een zusje. Was toen erg heet. Zochten er niks achter hoewel ze wel geleefd had. Vlak erna merkten we dat een ander zusje heel benauwd werd meteen de Da gebeld en erheen onderweg overleed zij slechts enkele uren oud. Bleu eye en bandit bleken acute longontsteking te hebben hun moeder intussen ook benauwd geworden. Ook bij hen zijn de injecties gezet zoals bij Axel stripe choclate en misty die later kraakbeen zouden kunnen afbreken ( had helaas toen nog een erg onkundig arts wetend wat ik nu weet ) Om die reden zijn deze twee ook in de opvang gebleven.

Bleu eye is financieel geadopteerd door: 1. Mayke van Wijk 2. Patricia Kloetstra 3.

Boaz

Boaz

Boaz zou volgens ons in 2018 geboren moeten zijn. Ergens in zijn leventje heeft hij hersenschade opgelopen en daarom zorgen we blijvend in de opvang voor hem.

Boaz is financieel geadopteerd door 1. Ralf Hempe 2. Mert Onink 3. Cynthia Mirani

Bobby

Bobby

Dit mannetje is slechts 4 maanden oud maar blijft omstandigheden lekker bij ons in de opvang wonen.

Bobby is financieel volledig geadopteerd door Anita Peters

Bowie

Bowie

Bowie is van circa september 2019. Hij blijft in de opvang wonen omdat hij problemen heeft met de kruisbanden bij zijn achterpootjes.

Bowie is financieel volledig geadopteerd door Mark Van Bon.

Camel

Camel

Geb ca medio 2018. Kwam in Jan 2019 in de opvang. Heeft gezien hoe soortgenoten een deel van zijn vriendjes vermoorden en dat heeft hem wel getekend. Hij zit t liefst schuil in zijn hoekje. Durft intussen wel te komen eten als het iets lekkers is zolang we hem maar met rust laten. We hadden geprobeerd hem te plaatsen bij Dieudonnee Cobben, ons bestuurslid. Hij zou dan als castraat bij de dames gaan uiteindelijk. Maar hij bleef zo doodsbang dat het voor hem beter was om hier te blijven en terug te komen.

Camel is financieel volledig geadopteerd door: Dieudonnee Cobben.

Charly

Charly

Leeftijd onbekend maar schat ca van 2017 Hij blijft hier wonen heeft hersenschade, beschadiging aan evenwichtsorgaan en ziet niet zo goed Loopt alsof hij dronken is heeft slechte oriëntatie leeft met Bambi in een kooi. Bambi helpt hem want zelfs in de kooi verdwaalt hij.

Charly is financieel volledig geadopteerd door Karin de Vos

Chester

Chester

Chester heeft helaas hersenschade en blijft daarom lekker in onze opvang wonen.

Chester word volledig gesponsord door Karin de Vos.

Coco

Coco

Coco is in de opvang gekomen nadat haar vriendinnetje was overleden. De baasjes van Coco wilden geen nieuwe cavia meer maar wilden haar ook niet eenzaam oud laten worden. Gezien haar leeftijd (2016) mag ze haar oude dag lekker in de opvang slijten.

Coco word financieel volledig gesponsord door Layla.

Dash

Dash

Knappe castraat Dash blijft in de opvang wonen. Nadat hij herplaatst is geweest is hij weer terug gekomen in de opvang waar hij nu lekker oud mag worden.

Dash is financieel volledig geadopteerd door Petra Pelgrom.

Elly

Elly

Elly is financieel geadopteerd door 1. Julia en Caroline 2. Femke Stultiens-Hanssen 3.

Eyore

Eyore

Eyore is financieel volledig geadopteerd door Karin de Vos

Faith

Faith

Faith, geboren maart 2020 (schatting). Hij kwam hier binnen via de reddingsactie, waarbij 36 beren zijn gered. Door een onbehandelde middenoorontsteking is zijn evenwichtsorgaan en vermoedelijk ook iets in de hersenen beschadigd, Hierdoor kan Faith alleen naar boven kijken en is zijn kopje scheef. Ondanks zijn afwijking is hij vrolijk, gelukkig en lijdt hij zeker niet.

Faith is financieel geadopteerd door: 1. Carla Slootweg 2. Cylan Vandenbroucke 3.

Fay

Fay

Fay is financieel volledig geadopteerd door Caroline Wirtz.

Feline

Feline

Feline geboren eind 2014 Blijft vanwege haar leeftijd in de opvang wonen.

Feline is financieel geadopteerd door: 1. Moon Verheij 2. 3.

Freggel

Freggel

Freggel is financieel volledig geadopteerd door Jolanda's Creaties

Fudge

Fudge

Knappe Fudge is helaas zwanger binnen gekomen in onze opvang en mag gezien haar leeftijd (2016) lekker in de opvang blijven wonen.

Fudge word volledig Gesponsord door Alicja Karp

Furby

Furby

Furby kwam bij ons binnen met afgevreten oren.

Furby is volledig financieel geadopteerd door Sara Mussche.

Henk

Henk

Henk is geboren in februari 2018, met klompvoetjes. Hij lijkt erg veel op bumblefoot, maar helaas is het aan aangeboren afwijking. Henk is geboren in de opvang en woont hier zijn hele leven.

Henk is financieel volledig geadopteerd door Anja Soentpiet.

Janneke

Janneke

Janneke is afgestaan aan de opvang nadat ze als enige cavia overbleef en de baasjes geen nieuwe cavia's meer wilden maar haar ook niet alleen wilden laten zitten. Gezien haar leeftijd (2016) mag ze lekker hier in de opvang blijven wonen.

Janneke word volledig gesponsord door Silvia Keij.

Jessy

Jessy

Jessy is financieel volledig geadopteerd door Karin de Vos

Kalu

Kalu

Kalu kwam net als Bagheera, Tijger en Furby in september 2020 binnen met een groep van 30 beren. Helaas had ook hij teveel van giftige planten te eten gehad en daardoor is zijn immuunsysteem aangetast. Hij is heel erg gevoelig en vaak ziek dus heel vatbaar. Om deze reden blijft deze kanjer in de opvang binnen wonen.

Kalu is nog niet financieel geadopteerd. Wilt u hem ondersteunen? Neem dan contact met ons op.

King Arthur

King Arthur

King Arthur is financieel volledig geadopteerd door Silvia Keij

Lenny

Lenny

Zijn verhaal kan ik hier helaas niet plaatsen maar bij financiële adoptie wel toelichten. Hij heeft een trauma door zijn verleden wat niet rooskleurig was.

Lenny is financieel geadopteerd door 1. Suzy Former 2. Mert Onink 3.

Lila Kate

Lila Kate

Ook een meisje wat hier haar pensioen doorbrengt. Een echte nieuwsgierige lieverd.

Lila Kate is financieel geadopteerd door: 1. Chantal Palts 2. Patricia Lokerse 3.

Lotte

Lotte

Lotte is financieel volledig geadopteerd door Gabor Heeres

Lucas (Lukie)

Lucas (Lukie)

Geb 30-07-2015 Kwam hier in nov 2017 wonen. Hij is met 9 andere cavias weggehaald ( tegen betaling) bij iemand waar hij al maanden in een doosje woonde. Deze vrouw hield de dieren in veel te kleine hokjes. En de 9 die ik weghaalde leefden in doosjes. Met amper ruimte en zonder vriendjes. Lucas werd beste vriendjes met Gizzy en is daarom in de opvang gebleven samen met Gizzy van hetzelfde adres,ze hadden zich nog nooit eerder gezien maar vanaf de eerste minuut hier beste vrienden en onafscheidelijk. Lucas was wel plaatsbaar maar ze kunnen niet zonder elkaar. Als Gizzy wel eens binnen moest ivm zijn longen kwijnde Lucas buiten weg treurde echt dus moest hij maar hier blijven ze liggen heel vaak samen knus te slapen Als Gizzy zich niet goed voelt haalt Lucas voor hem de groenten en brengt die naar hem toe. Ze wonen intussen beide binnen wat het makkelijker maakt Gizzy in de gaten te houden en delen een hok met Bubbel. De drie zijn dikke vriendjes.

Lucas is financieel volledig geadopteerd door Dylan Kelly Vandenbroucke

Macy

Macy

Macy geb 10-8-2018 Kwam hier in nov 2017 wonen. Ze is met 9 andere cavias weggehaald ( tegen betaling) bij iemand waar ze al vanaf 4 weken oud in een doosje woonde. Deze vrouw hield. De dieren in veel te kleine hokjes En de 9 die ik weghaalde leefden in doosjes. Met amper ruimte en zonder vriendjes. Macey heeft chronische longproblemen en blijft daarom in de opvang wonen.

Macy is financieel volledig geadopteerd door Karin de Vos.

Misty

Misty

Misty is samen met Axel, Choclate, Stripe en overleden broertje Ziggy in onze opvang geboren op 18-07-2018. Vanwege in het verleden toegediende noodzakelijke medicatie die we moeten blijven monitoren herplaatsen we haar niet. Het hele verhaal is te lezen op onze facebookpagina.

Misty is financieel volledig geadopteerd door Karin de Vos

Muis

Muis

Muis is in 2014 geboren. Hij is dus senior en mag op zijn oude dag lekker bij ons in de opvang blijven.

Muis is financieel volledig geadopteerd door Henriette Geraedts.

Nintendo

Nintendo

Nintendo is financieel volledig geadopteerd door Karin de Vos

Noah

Noah

Noah is een satijn rexje. Geboren begin aug 2020. Omdat hij satijn is blijft hij binnenshuis in onze opvang wonen.

Noah is financieel geadopteerd door: 1. Joani Kerstjens 2. Katleen van der Sanden 3. Mayke van Wijk

Noortje

Noortje

Noortje is in haar cavialeventje al heel vaak verhuisd. Ze mag daarom nu lekker in de opvang oud worden.

Noortje is financieel volledig geadopteerd door Loes Kaarsgaren

Oreo

Oreo

Oreo is financieel volledig geadopteerd door Karin de Vos

Orion

Orion

Orion blijft in de opvang wonen omdat hij vanwege zijn satijnvacht extra kwetsbaar is en verzorging nodig heeft,

Orion is financieel volledig geadopteerd door Linsey Hendriks.

Ozzy

Ozzy

Geboren ca medio 2016 ook hij blijft als skinny in de opvang wonen omdat we geen skinnys herplaatsen maar vooral omdat hij en Snow onafscheidelijk zijn. We hebben dat wel geprobeerd de afgelopen weken maar ze kunnen echt niet zonder elkaar. Gezien Snow zijn medische problemen blijven de twee dus samen hier.

Ozzy is financieel volledig geadopteerd door Silvia Keij

Piglet

Piglet

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat Piglet helaas blind is. Daar kan hij prima mee leven maar het heeft uiteraard wel beperkingen. We houden hem daarom liever in de opvang.

Piglet is nog niet financieel geadopteerd. Wilt u hem ondersteunen? Neem dan contact met ons op.

Pixi

Pixi

Pixi blijft in de opvang wonen. Ze is al best vaak van huisje gewisseld en is enkele maanden geleden in de opvang gekomen. Is toen tijdelijk als uitleencaafje gegaan om een oude dame van 8,5 gezelschap te houden in haar laatste maanden en een poosje geleden na het overlijden ervan terug gekomen en blijft omdat ze al zo vaak heen en weer is gegaan nu hier in haar forever home.

Pixi is financieel geadopteerd door : 1.Tjarda Meuwissen 2.Bianca Cober 3.Ralf Hempe

Rambo

Rambo

Knappe Rambo is pas 1,5 jaar oud. maar helaas in zijn korte leventje al zo vaak verhuisd dat we nu besloten hebben dat hij lekker hier in de opvang mag blijven wonen.

Rambo is financieel volledig geadopteerd door Silvia Keij

Scarface

Scarface

Scarfase is van november 2017. Hij is extreem schuw en bang, wil absoluut geen menselijk contact. Voor groentes komt hij gelukkig uit zijn verstopplek, maar bij aanraking met mensen wordt hij panisch. Dit hebben wij er nooit uit kunnen krijgen en dat geeft niet. Daarom blijft hij hier, veel ruimte met genoeg verstopplekken, waar hij voor zijn gevoel veilig is voor mensen. Hier mag hij lekker caaf zijn.

Scarfase is financieel geadopteerd door: 1. Tante Poppy 2. José Öllers 3.

Schnitzel

Schnitzel

Schnitzel kwam in de opvang met zwaar overgewicht en heeft hierdoor diabetes ontwikkeld. Omdat hij zijn hele leven nu medicatie krijgt blijft hij lekker in de opvang wonen.

Schnitzel heeft onder voorbehoud een sponsor

Sirius

Sirius

Sirius blijft in de opvang wonen omdat hij vanwege zijn satijnvacht extra kwetsbaar is en verzorging nodig heeft,

Sirius word financieel volledig gesponsord door Jouke Huisman-van den Brink

Sky

Sky

Sky is van eind 2017. Ze kwam samen met haar partner castraat Rory nadat ze al vijf keer van huis gewisseld waren in die 1,5 jaar tijd. Dit vinden we wel genoeg dus besloten beide niet nog een verhuizing aan te doen Echter kreeg ik in okt 2019 een hulpvraag mensen zochten een zeug voor buiten nadat hun zeug alleen was komen te zitten en wegkwijnde was dus haast geboden en sky was de enige op dat moment die geschikt was in de opvang , lief en aanhankelijk. Op dat moment hadden we geen herplaatsers omdat ik door omstandigheden in 2019 sinds maart niet meer had opgevangen Rory en sky waren de laatste Dus sky ging mee In feb 2020 kreek ik bericht. Haar maatje was dood door allergie wilden ze geen nieuwe bij maar van mij mocht sky absoluut niet alleen blijven dus moest terug naar hier Dus de arme ziel voor de zevende keer verhuizen wat nu voor haar echt t forever home betekend. Ze kwam terug met een flinke longontsteking ben paar nachten opgebleven met haar. Sky was sky niet meer niet meer aanhankelijk , nieuwsgierig of makkelijk op te pakken maar bang schuw en terughoudend. Intussen is ze weer langzaam opweg naar haar oude ik.

Sky is financieel volledig geadopteerd door Karin de Vos

Stanford

Stanford

Stanford is circa mei 2020 geboren denken we. Hij is een zogeheten polydactyl-cavia. Aan elk voorpootje heeft hij twee tenen teveel en aan beide achterpootjes een bungelteentje. Deze hebben we bij onze dierenarts laten verwijderen. Deze lieverd is enorm doorgefokt en blijft daarom in de opvang wonen.

Stanford is financieel volledig geadopteerd door Mark van Bon

Star

Star

Dit lieve beertje genaamd Star is geboren medio 2020 en blijft vanwege zijn speciale zorg behoevende satijnvacht in de opvang wonen.

Star is financieel geadopteerd door: 1. Joella van den Broek 2. Gabor Heeres 3.

Teddy

Teddy

Teddy is van ca Jan/feb 2019 is met een grote groep beertjes uit verwaarlozing weggehaald.

Teddy is financieel geadopteerd door 1. Sleep with joy (Eveline Jansen) 2. 3.

Tijger

Tijger

Tijger heeft last van chronische luchtwegproblemen en blijft daarom lekker in de opvang wonen.

Tijger is financieel volledig geadopteerd door Karin de Vos.

Timmy

Timmy

Timmy blijft in de opvang wonen. Hij heeft hersenschade en heeft 4 misvormde pootjes en mist aan de voorpootjes zijn teentjes.

Timmy is volledig gesponsord door Mark van Bon

Valentijn

Valentijn

Deze kleine kerel van ca juni 2020 komt uit extreme doorfok/incest. Hij is ook veel te klein voor zijn leeftijd.

Valentijn wordt gesponsord door 1 Caro Van de Vin 2. Daniella Peters 3.

 
E-mailen
Map